YDF-machines

Alle categorieën
EN

Projecten

Home > Projecten

Zes adviezen voor het opzetten van een succesvolle EFB-pelletlijn

Vanwege de uitstekende beschikbaarheid het hele jaar door, trekt de lege fruitbos van oliepalmen (kort als EFB) de aandacht van investeerders. Veel fabrikanten van houtpellets in Maleisië overwegen ook om de productielijn uit te breiden om EFB-pellets te produceren, voor de binnenlandse markt en ook voor export naar Japan.

pic-1

Vergeleken met houtachtige invoer is de EFB-prijs nog steeds erg laag. Overheden in Maleisië, Indonesië en Thailand hebben een bemoedigend beleid om afvaloliepalm EFB te gebruiken in PELLETS, oliepalm EFB-pellets kunnen worden gebruikt als alternatieve brandstof voor op biomassa gebaseerde warmtekrachtkoppelingscentrales om warmte en stroom te produceren, hetzij voor industrieel gebruik of netaansluiting.

pic-2

Specificatie van palm EFB-pellets:

√ Diameter: meestal 8 mm

√ Vocht: minder dan 10%

√ As: minder dan 6%

√ CV: 3800kCal/kg

√ Bulkdichtheid: ongeveer 680 kg/mXNUMX

Maar in feite is het maken van EFB PELLETS NIET zo eenvoudig als mensen denken.


Hier zijn enkele adviezen voordat u de EFB PELLET-lijn installeert:

√ Grote werkplaats. EFB-vezel heeft een lage dichtheid, heeft veel ruimte nodig voor hantering. Bufferopslagoplossing met bak of schroeftransporteur vergroot de kans op verstopping. Gebruik niet te veel leidingen om de vezel van de ene machine naar de andere te transporteren. Transportband is beter dan schroeftransporteur. Minder vastlopen maar eenvoudig om de materiaalstroom te regelen, onthoud dat EFB-vezel gemakkelijk verstrikt raakt.

√ EFB-verkleiningsproces en EFB-vezeldroogproces zijn net zo belangrijk als palm EFB-pelletiseringsproces. Want als er geen korte vezel is met het juiste vochtgehalte, geen pellets. De hele lijn moet worden gestopt. Dat zal een groot gemis zijn.

√ Kies een betrouwbare leverancier, die EFB begrijpt. Heeft echte ervaring met ontwerp en engineering van de hele EFB-lijn. Verantwoordelijk voor aftersales. Dit is erg belangrijk.

√ Of het nu gaat om pellets of briketten, of verkoolde EFB-pitten, hangt af van de marktvraag.

√ Zorg ervoor dat u een stabiele EFB-toevoer heeft, aangezien er steeds meer pelletlijnen worden opgezet.

√ Zorg ervoor dat uw voeding gereed is voordat de machine arriveert. Een van onze klanten uit

√ Maleisië houdt de machine 2 jaar vast omdat er geen stroom is. Dat maakt hem een ​​groot gemis.

pic-3

In het jaar 2017 hebben we een gebruiker uit Johor, Maleisië geholpen bij het ontwerpen, fabriceren en installeren van een palm EFB-pelletlijn van 2T per uur.

In het jaar 2020 werd de palm EFB-pelletlijn verplaatst naar Negeri Sembilan, de productie is non-stop, zelfs in de COVID-19-situatie.

KLIK op de onderstaande VIDEO'S van ons YOUTUBE-kanaal. Mocht u vragen hebben, stuur dan een e-mail naar:[e-mail beveiligd]

Koperen buis kopen

Populaire categorieën